Product was successfully added to your shopping cart.
0item(s)

Vaša košarica je prazna

Set Ascending Direction

Izdelkov 9

Zapuščena vozila – informacija za javnost

Mestna občina Ljubljana je prejemnica naziva »Zelena prestolnica Evrope 2016«, kar vse nas zavezuje k še večji skrbi za ohranjanje čistega in zdravega okolja, okoljske izboljšave in trajnostni razvoj, tudi na področju zapuščenih in izrabljenih motornih vozil, ki okolje močno obremenjujejo.

Tako zapuščena kot tudi izrabljena motorna vozila, ki so nevarni odpadek, kazijo in onesnažujejo okolje, zaradi možnega iztekanja olj in drugih nevarnih tekočin predstavljajo tveganje za okolje in zdravje ljudi, na drugi strani pa zasedajo prepotrebna parkirna mesta.

Na Mestni občini Ljubljana se zavedamo tovrstne problematike, zato smo v sodelovanju z družbo EKOMOBIL d.o.o., ki je edini nosilec skupnega načrta ravnanja z izrabljenimi vozili, ki zagotavlja zbiranje in predpisano ravnanje z izrabljenimi vozili v imenu proizvajalcev vozil, pristopili k strateški in trajni ozaveščevalni kampanji »Odstranimo zapuščena vozila iz Zelene Ljubljane«, ki jo podpirata Ministrstvo za okolje in prostor in Javna agencija RS za varnost prometa. Izrabljena vozila, katerih oddajo v predpisano ravnanje naložijo pristojni inšpektorji, sodišča ali kadar gre za odstranitev zapuščenih vozil, v skladu z veljavnimi predpisi, morajo namreč prevzeti obrati za razstavljanje, ki zagotavljajo predpisano ravnanje z izrabljenimi vozili v imenu proizvajalcev vozil.

Na splošno ugotavljamo, da so meščani zelo slabo informirani, da lahko svoja izrabljena vozila brezplačno oddajo v razgradnjo pooblaščenemu izvajalcu razgradnje izrabljenih vozil. Zato želimo s kampanjo doseči boljšo osveščenost glede nevarnosti in negativnih vplivov na okolje, ki jo predstavljajo izrabljena vozila ter informiranost, da svoje izrabljeno vozilo lahko brezplačno odstranijo in oddajo v razgradnjo na bolj prijazen in ekološki način.

Cilji kampanje: S premišljeno strateško in trajno kampanjo želimo: - odstraniti zapuščena in izrabljena vozila iz parkirišč v naseljih in javnih površin, - doseči čim širšo informiranost ljudi, kje in kako lahko uredijo brezplačno oddajo in odvoz vozila v razgradnjo, preden se uvede prekrškovni postopek, zaradi zapuščenih vozil na javnih površinah, - prispevati k čistejšemu okolju, ki ga izrabljena motorna vozila močno obremenjujejo.

Formalni vidik kampanje: V skladu z veljavno zakonodajo je zadnjemu lastniku vozila omogočena brezplačna oddaja izrabljenega vozila v razgradnjo pooblaščenemu obratu za razstavljanje izrabljenih vozil, kjer dobi potrdilo o uničenju izrabljenega vozila, na osnovi katerega lahko vozilo odjavi iz prometa in se razbremeni lastništva ter vseh odgovornosti do vozila.

V Sloveniji je sistem ravnanja z izrabljenimi vozili urejen v okviru skupnega načrta za ravnanje z izrabljenimi vozili, katerega nosilec je družba EKOMOBIL d.o.o. in samostojnih obratov za razstavljanje izrabljenih vozil. Skupni načrt ravnanja z izrabljenimi vozili družbe EKOMOBIL d.o.o. je edini v Sloveniji, ki zagotavlja predpisano ravnanje z izrabljenimi vozili v okviru izpolnjevanja obveznosti proizvajalcev vozil, za kar ima vsa pooblastila proizvajalcev oz. uvoznikov vozil. Skupni načrt je bil vpisan v evidenco načrtov ravnanja z izrabljenimi vozili z Odločbo Ministrstva za kmetijstvo in okolje, Agencije RS za okolje 23. 4. 2012. V njegovo izvajanje je vključenih 56 zbiralnih mest, od tega trije obrati za obdelavo vozil in sicer Avtotransporti Kastelec, Karbon d.o.o. in Saubermacher Slovenija d.o.o..

Za podrobnejše informacije glede brezplačne oddaje vozila v razgradnjo se lahko obrnete na enotno kontaktno točko družbe EKOMOBIL d.o.o.: (01) 78 88 098.

Objavljeno v Novice Od urednik urednik

Dan odprtih vrat

23. apr. 2018 10:19:22

Na obratu za razgradnjo izrabljenih vozil AvtoTransporti Kastelec smo v sklopu projekta LAS: »Z glavo za naravo-izobraževanje in ozaveščanje o okoljskih tematikah« v soboto 21.04.20108 izvedli dan odprtih vrat obrata za razgradnjo izrabljenih vozil. Udeleženci so si z zanimanjem ogledali linijo za razgradnjo vozil ter stiskalnico karoserij

Objavljeno v Novice Od urednik urednik

Delavnica LAS

19. apr. 2018 09:55:30

Na obratu za razgradnjo izrabljenih vozil AvtoTransporti Kastelec smo v sklopu projekta LAS: »Z glavo za naravo-izobraževanje in ozaveščanje o okoljskih tematikah« v soboto 07.04.20108 izvedli delavnico na temo pravilnega ravnanja z izrabljenimi vozili. Udeleženci delavnice so bili seznanjeni z možnostjo brezplačne oddaje izrabljenega vozila v razgradnjo, postopkom razgradnje, celotni življenjski krog sestavnih materialov oz. surovin ter varovanjem okolja.
Objavljeno v Novice Od urednik urednik
Dne 24.11.2017 so nas obiskali dijaki Srednje strokovne in poklicne šole Bežigrad iz enote Logatec. Ob obisku smo jim predstavili pomen pravilnega ravnanja z odsluženimi vozili ter sam postopek razgradnje izrabljenih vozil v našem obratu za razgradnjo vozil na Velikem Mlačevem.

Objavljeno v Novice Od urednik urednik

Sistem razgradnje vozil

5. maj. 2017 08:32:10

AvtoTransporti Kastelec je član skupne sheme Ekomobil d.o.o., ki je edina družba, ki ima vsa pooblastila proizvajalcev oz. uvoznikov vozil za zbiranje in prevzem vozil njihove blagovne znamke ter prevzem delov vozil, ki pri servisiranju in popravilu vozil njihovih blagovnih znamk nastanejo kot odpadek in oddajo vseh prevzetih izrabljenih vozil v obdelavo.
Objavljeno v Novice Od urednik

Dne 6.5.2016 so si celoten postopek razgradnje izrabljenih vozil v našem obratu z zanimanjem ogledali učenci OŠ Božidarja Jakca iz Ljubljane ter učenci OŠ Stična.

os-jakac

os-sticna 

Objavljeno v Novice Od urednik urednik
Tako kot vsako leto, so nas tudi letošnje leto obiskali dijaki 1. letnika Strojne, prometne in lesarske šole iz Nove Gorice. Obrat za razgradnjo izrabljenih vozil so si ogledali z velikim zanimanjem, saj gre za bodoče avto serviserje in avtokleparje.
Objavljeno v Novice Od urednik urednik

OŠ Brezovica na obisku

5. apr. 2016 21:29:17

Učenci osmih razredov OŠ Brezovica so si danes v okviru tehničnega dne z zanimanjem ogledali celoten postopek razgradnje izrabljenih vozil v našem obratu. Največ navdušenja so učenci pokazali ob ogledu stiskalnice vozil.

 

razgradnja

Objavljeno v Novice Od urednik urednik

Velika izbira rabljenih avtodelov

21. mar. 2016 10:10:13

Velika izbira rabljenih avtomobilskih delov, stekel, svetil, odbijačev, alternatorjev, platišč, pnevmatik, bencinskih in dizelskih motorjev različnih znamk iz notranjega pokritega skladišča.

Na voljo tudi večje število vozil iz zunanjega skladišča, kjer na željo strank opravimo demontažo določenih rezervnih delov. Velik izbor rabljenih nadomestnih delov tudi za različna starodobna vozila znamk TAM, FAP, PUCH, PINZGAUER, LADA in ZASTAVA.

Oglejte si tudi našo ponudbo rabljenih delov tovornega programa znamk MERCEDES BENZ, MAN, IVECO, ter ostalih. Na voljo večje število motorjev, menjalnikov, osovin, kabin in šasij.

 

Rabljeni avtodeli

Objavljeno v Novice Od AT Kastelec
Set Ascending Direction

Izdelkov 9